357007.jpg357008.jpg

Koh Phangan (tai Ko Pha-ngan, kirjotusasulla ei tunnu olevan taalla niin valia, kaikki ymmartaa kuitenkin) on saari Samuin ja Taon valissa. Joittenkin lahteiden mukaan asukkaita on 8000 ja joittenkin 12000. Todellisuus on varmaan jotain silta valilta. Saari on rauhallinen, jos Haad Rinia ja Baan Tain Half moon ja Black moon partyja ei lasketa.

Haad Rin on saaren kaakkoisosan "big washingmachine" eli bileita, baareja, kauppoja, ihmisia ja viela lisaa bileita ja ihmisia. Koh Phangan on kuuluisa Full moon partyista, jotka jarjestetaan kerran kuussa, ja johon tulee tuhansia ihmisia. Tekno soi koko yon. Ne bileet oli heti kuun alussa, joten harmittavasti ei osunut meidan lomaan. Sen sijaan torstaina on Black moon partyt, joihin on tarkoitus menna.

357012.jpg

Joku ehka huomasi, etta suunnitelma on muuttunut. Lahdetaan taalta siis vasta perjantaina Bangkokiin - lentaen. Kaksi viikkoa on ihan liian vahan niin monen paikan tutkimiseen, koska joka paikassa haluaisi viettaa vahintaan viikon.

Me tultiin tanne muistaakseni sunnuntaina. Otettiin heti satamasta mopo ja ajettiin etsimaan majapaikkaa, jonka ranskalainen kaveri Taolla neuvoi. Paikka loytyi helposti, ja vapaa bungalowkin oli tarjolla. Huomenna joudutaan muuttaan, mutta mokki on jo varattu samalta rannalta ihan tasta vieresta. Siella huone on vahan halvempi kuin taalla.

Tanaan tutkittiin saaren itapuolta skootterin selasta. Taman jalkeen en enaa koskaan valita, jos Suomen tiet ovat huonossa kunnossa. Ajattele pahinta tieta, mita olet kotona ajanut ja kerro se sadalla. Se on taalla ja Taolla arkipaivaa. Saarilla ei tosin ole tavallisia autoja, vain jeeppeja, pick-upeja, monkijoita ja kaikenlaisia kaksipyoraisia. Matkalla moposta puhkesi takarengas, mutta kerrankin oli tuuria matkassa: huoltoasema oli 50 metrin paassa. Kumi vaihtui 500 sadalla bahtilla, ja matka jatkui. Muutama ranta kaytiin katsomassa ja todettiin, etta saaren ympariajo ei onnistu, vaikka kartta niin vaittaa. Teita ei vain yksinkertaisesti ollut. Yksi erittain huono "tie", jota ajettiin kolmen muun pojan kanssa, paattyi ryteikkoon. Outoa, etta joku on tehnyt viidakkoon tien, josta ei paase mihinkaan.

Hotellin respa menee nyt kiinni, joten taytyy lopettaa ja menna hakeen Marko bilispoydan kimpusta.

Jonna.