Tultiin Koh Taolle eilen pikalautalla Koh Samuilta. Matka kesti pari tuntia ja oli aikamoista hoykytysta aalloissa. Kun paastiin veneesta laiturille, vastassa oli heti hotellien ja sukelluskoulujen sisaanheittajia seka yli-innokkaita taksikuskeja.

Ensimmainen hotelli, johon oli tarkoitus menna, oli taynna, joten jouduttiin vahan kaveleen. Parin mutkan takana oli pieni kauppa, jonka pihassa oli saksalaispariskunta, joka kuului myos etsivan majapaikkaa. Niilla oli mopo, ja mies ajoi maen paalle kysymaan vapaita huoneita - ja siellahan oli. Siispa kaytiin hakemassa monkija ja ajettiin maen paalle.

Meijan bungalow on mahtavassa paikassa maen rinteessa, josta nakee kauas merelle. Hotellia ja ravintolaa pitaa ranskalaiskaverukset, joilla ei paljon pipo kirista. Kaikki asukkaatkin tuntuu olevan rentoja.

Koh Taolla on noin tuhat asukasta. Saari sopii hyvin lepailyyn, koska kylaa ja satamaa lukuun ottamatta taalla on rauhallista. Tosin viime yona oli Half moon partyt, ja jytke kuului kauas. Naapurin ranskalaismieskin hairitsi unia liian voimakasaanisella piereskelyllaan.

Tanaan oltiin yksityisrannalla Jansom Bayssa hankkimassa vahan varia pintaan. Ranta oli vain hotellin asukkaille takoitettu, ja muut kavijat joutuivat maksamaan 100 bahtin paasymaksun, joten paikka oli sopivan rauhallinen. Ihan rannan tuntumassa parveili kaloja, jotka eivat ihmisia pelanneet, vaan uivat miltei liiveihin.

Taalla on pakko olla viela ainakin kolmas yo, koska taalla voi todella rentoutua ja saari on viela tutkimatta. Nyt on pakko menna syomaan paikallista pannaria.

Jonna ja Marko.

356993.jpg356987.jpg357006.jpg