No niin!

Kyllä se siitä lähtee etenemään, vaikka on kieltämättä tuntunut tahmealta. Omat hankaluutensa tähän hankkeeseen tuo oma tietotaitoni näistä pohjatöistä ja sairaasta paperirallista mitä kaava-alueen ulkopuolelle rakentaminen tuo tullessaan.
Kun rakentaa kaava-alueen ulkopuolelle niin tarttee hakea ensin suunnittelutarveratkaisupäätöstä, sitä varten kerätään hyväksyntää naapureilta, täytetään hitonmoinen pino papereita ja yritetään tuoda hanke kirjallisesti niin hyvin esille, että lapsikin sen ymmärtäisi. Tietysti se asian vääntäminen rautalangasta on eduksi, kun sitä kunnan kokouksessa lueskellaan ja mietitään onko hanke heidän mielestään hyväksi kunnalle/luonnolle.
Olen nyt kuitenkin kuullut tulevalta naapuriltamme, joka muuten sattuu istumaan kunnan rakennustoimikunnassa, että hankettamme on puollettu. Tämä on loistouutinen, koska ensimmäistä kertaa näissä asioissa liikkeellä oltaessa tuo stressikäyrä on ollut aikas korkealla, mutta nyt rupeaa helpottamaan siltä saralta.

Yksi koettu helpotus ei kuitenkaan kerro kokonaisuudessaan herra Hakalan fiiliksiä tai stressiä hankkeen etenemisestä. Satun kuitenkin ainakin omasta mielestäni olemaan täysin ammattitaitoinen sisätilojen rakentamisessa, mutta seuraavaksi jännitän ja stressaan pohjatöistä ja aikataulujen hallinnasta.
Mennään siinä tilanteessa, että tontti on raivattu talkoovoimin ja tämän jälkeen siellä on ollut maanrakennusurakoitsija töissä n. kolme päivää. Ensiksi kaavittiin pinnasta kaikki irtonainen pois, jonka alta paljastui enemmän kalliota ja hiekkapohjaista maata kuin ollaan osattu ennakoida ja sehän on hyvä uutinen, joka tuo onnistumisen tunteen ensimmäisen kerran tässä projektissa.
Tämän viikon aikana on  tontille
kuljetettu soraa kuulemma todella paljon ja onhan tuossa vielä kuviakin todistamassa soran määrää ja tänään käydessämme tontilla tuli todettua, että soraa tarvitaan vieläkin enemmän. Siis lisää soraa ja hienompaa, että saan pakettiautoni pihaan asti ilman korivaurioita.
Nyt jäämme odottamaan maanantaina tulevaa ja todennäköisesti puoltavaa suunnittelutarveratkaisupäätöstä, joka pitäis olla jo plakkarissa. Kuitenkin lupapaperitkin on jo sisällä ja niiden käsittely on 9.10.2007 jolloin luvan saatuamme pystymme aloittamaan työt työmaapalaverilla, jossa on sitten liuta ihmisiä jne..jne.. Kuitenkin tulen pyytämään ystäviäni talkoisiin todennäköisesti vko 41 tai 42 viikonloppuna jolloin pitäis valaa antura. Tämän jälkeen seuraavana viikonloppuna muurataan kaks-kolme kerrosta harkkoja joiden pinta tasoitetaan ulkopuolelta tasaiseksi. Sitten tuleekin vuoroon kaivinkone, joka levittää pohjaan hiekat, jonka jälkeen laitetaan viemärit, vesiputket, styroksit, raudat ja sitten Varmian lattialämmitys asennetaan heidän asentajiensa toimesta. Kaiken tämän jälkeen tulee valu, jonka jälkeen odotamme vko 49:ää jolloin saapuu talopaketti.
Ei kun odottamaan ensiksi näiden paperi ja maanrakennustöiden valmistumista.

Terveisin Marko =)

923846.jpg

923851.jpg

923856.jpg

923861.jpg