Saavuimme Shangahaihin viime viikon maanantaina aamusta. Rami oli vastassa autonkuljettajansa kanssa. maanantai ja tiistai meni kaupunkia ihmetellessä autokyydillä. Ruuhkat on vähän eri luokkaa kuin Suomen neljän ruuhkat, joten pieneenkin matkaan saa varata aikaa. Tiistaina olikin lähtö Pekingiin yöjunalla. Junassa oli varattuna mukavat pedit, joten matka meni mukavasti, vaikka kestikin 12 tuntia.

Pekingissä suuntasimme heti Kiinan muurille. Ylös vuoren päälle mentiin hiihtohissillä ja alas tultiin pulkkarataa pitkin, jotka onneksi ovat vähän uudempia rakennelmia kuin muuri itse. Muurilla kulkeminen oli aika rankkaa, koska portaita riitti. Pekingissä katseltiin hieman nähtävyyksiä, mutta ruuhka oli niin järkyttävä, että olympiastadion jäi näkemättä. Muista nähtävyyksistä lisään kuvia Suomessa.

Perjantaiaamuna palasimme Shanghaihin. Meillä oli liput koko formulaviikonloppuun, joten kolme päivää meni melkeinpä siihen. Meteli radalla oli aika vakuuttava. Harmi, ettei Kimi voittanut ja Heikki joutui keskeyttämään, joten suuria suomalaisjuhlia ei radalla nähty. Suomalaisia oli yllättävän paljon katsomossa ja kiinalaiset fanittivat Räikköstä täysillä.

Tämä päivä meni shoppaillessa ja shoppailun päätteeksi kävimme kaikki kasvohoidossa kauneussalongissa. Huomenna Rami menee töihin, joten joudumme pärjäämään kahdestaan ilman autonkuljettajaa. Onneksi taksilla ajaminen on halpaa. Harmi vaan, ettei juuri kukaan täällä puhu englantia.

-Jonna